Arpaderesi Köyü Taşova Amasya Forum :: Başlığı Görüntüle - Yöresel Yemekler
 Pano KılavuzuPano Kılavuzu   AramaArama   GruplarGruplar   HesabınızHesabınız   Özel MesajlarÖzel Mesajlar   Giriş YapGiriş Yap 
Yöresel Yemekler

 
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> Haberler ve Duyurular Sayfayı Yazdır
« Önceki konu :: Sonraki konu »  
Mesaj Yazar
İletiTarih: 22 May Pts, 2017 4:37 pm    İleti konusu: Yöresel Yemekler Alıntıyla Cevap Gönder


BiR OLSADA YESEK... SiZ EN ÇOK HANGiSiNi ÖZLEDiNiZ? Gendürme, zoval çorbası, mivrik, galduruk sarması, galduruk sapı kavurması, sarımsaklı as, seker pancarı pekmezi ile yapılmıs helle, aslık çorbası, ıslama bulgur pilavı, yogurtlu mısır çorbası, yumurtalı ekmek kavurması, kurutulmus kabuklu fasulye yemesi, musmula ezmesi, tarla pancarı, eksi çalkaması, bisi... haa.. bir de kurban bayramı günleri cami önüne getirilen kurban etli sini börek.

MADIMAK
Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Malzemeler

1 kg madımak
200 gr kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 fincan bulgur
2 soğan
tuz
karabiber

Yapılışı

Madımakların kök tarafındaki kırmızı kısımlar alarak ayıklayın. Yıkadıktan sonra süzün ve soğanları soyup yemeklik şeklinde doğrayın. Tereyağına soğanları pembeleşene kadar kavurun ve kıyma ilave ederek 4-5 dakika pişirin. Salça ve sekiz su bardağı su ekleyip kaynatın. Madımak ilave edip 10 dakika kaynattıktan sonra bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatarak 25-30 dakika kaynatın. Sıcak olarak servis edin.


Zeytinyağlı Bamya

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.


MALZEMELER
Yarım kğ yıkanıp başları ve uçları temizlenmiş bamya
2 Adet yeşil biber
2 Büyük domates
1 Büyük soğan
1 Su bardağı yarı pişmiş nohut
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Baş sarımsak
Kararınca tuz, karabiber, su
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Yarım limon


YAPILIŞI
Derin bir temcerede ,sarımsaklar ,doğranmış soğanlar, yeşil biberler zeytinyağında az kavrulur. Domatesler ve domates salçası ilave edilerek bir iki kez karıştırılıp, nohut ve bamyalar ilave edilir. Tuzu, karabiberi ve üstünü aşacak kadar suyu konduktan sonra ocağa oturtulur. Yarım limon sıkılır. Önce hızlı ateşte, kaynayınca hafif ateşe alınarak pişirilir
Afiyetle yenir...



Yogurt Soslu Yumurtalı Karnıbahar

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.


Malzemeler
Bir kiloya yakın karnıbahar
3 yumurta
1 Su bar, kızartmak için sıvıyağ
1 Yemek kaşığı tepeleme un
2 Yemek kaşığı su
Kararınca tuz
Üstü İçin
2 Su bardağı yoğurt
2 Diş sarımsak


Yapılışı
Karnıbaharlar çiçek çiçek ayrılarak, tuzlu kaynamış suda ezilmeyecek şekilde haşlanır. Süzülerek alınır. Soğuması için bekletilir.
Yumurta, un, su, tuz hepsi birden iyice karıştırılarak bulamaç haline getirilir.
Haşlanmış karnıbahar çiçekleri bulamaca batırılarak kızdırılmış yağda kızartılır. Kağıt peçete üzerine alınır.
Buradan servis tabağına alınan kızartılmış karnıbaharların üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
Üzerine göz zevkinize göre pulbiber ve maydanozla... da süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun...


Zeytinyağlı Pazı

img]https://img.webme.com/pic/a/arpaderesikoyu/paz.jpg[/img]

Malzemeler
1 Kilo pazı
1 Büyük baş soğan
1 Yemek kaşığı pilavlık bulgur
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber, kararınca tuz, kırmızı pul biber
Üstü İçin
Yoğurt
1 Diş sarımsak



Yapılışı
Derin bir tencerede, zeytinyağında küçük küçük doğranan soğanlar yanmadan kavrulur. Biber ve domates salçası ilave edilip bir iki saniye kavrulup temizce yıkanıp küçük küçük doğranmış pazılar ilave edilir. Bulguru, tuzu, karabiberi ve suyu da tencereye konup pişirilir. Soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurt dökerek de yiyebilirsiniz.
Afiyetle yenir...

Bezelyeli Pilav

Malzemeler
1 Kase dolusu tepeleme pilavlık pirinç
1 Orta boy kase haşlanmış bezelye
1 Fincan tereyağ
Yarım demet kıyılmış dereotu
Kararınca tuz
Su



Yapılışı
Pirinçler yıkanmadan az tuz ilave edilmiş kaynamış suda bekletilir, ta ki su soğuyuncaya kadar. Bu şekilde pilav tane tane oluyor
Pilavın yapılacağı tencerede tereyağ eritilir. Soğuyan pirinçler iyice yıkanıp eriyen yağda üç beş dakika kavrulur. Üstünü örtecek kadar kaynamış su konup az tuz ve bezelyeler ilave edilir. Suyu kaynamaya başladıktan bir kaç saniye sonra ateş çok hafife alınır, pişmesi beklenir. Pişince kıyılmış dereotu konup bir kaç kez karıştırılarak demlendirilir.
Afiyetle yenir...

Değirmenci Omleti
[
Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.


Malzemeler
3 Orta boy yumurta
3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı süt
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
Maydanoz, dereotu, pul biber, tuz

Yapılışı
Yağ hariç diğer bütün malzemeler el çırpıcısıyla iyice karıştırılır.
Bu omletin özelliği yumurtalı karışımın hepsinin birden pişirilmesidir. Orta boy bir tavaya yağ dökülüp kızdırılır. Omlet ağır ateşte iki tarafı kızartılarak pişirilir. Sıcak servis yapılır
Damak zevkinize göre omlete küçük küçük doğranmış sucuk ilave edilerek karıştırılır, sucuklu değirmenci omleti olur
Afiyetle yenir ...

Yeşil Mercemekli Pirinç Pilavı


Malzemeler

1 Su bar, yeşil mercimek
1 Su bar, pilavlık pirinç
1 Büyük soğan
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber kararınca su

Yapılışı
Yeşil mercimekleri iyice yıkadıktan sonra pişmeye yakın olana kadar,kararınca suda pişirip bekletiniz.
Diger tarafta tencerede önce zeytinyağında soğanı küçük küçük doğrayıp yakmadan kavurunuz.
Tereyağını ilave edip bir iki kez karıştırınız. Üstüne suyuyla birlikte mercimekleri, onun üstüne de iyice yıkanıp süzülmüş pirinçleri ilave ediniz. Kararınca kaynamış suyu koyup hızlı ateşte kaynar kaynamaz ateşi hafife alıp pişiriniz.
Kısa bir süre demlenmesini bekledikten sonra afiyetle yiyiniz

Fasülye Turşusu Pilavı
Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Malzemeler
1 Su bardağı, iri pilavlık bulgur
1 Büyük kase dolusu suda bekletilerek tuzu alınmış doğranmış fasulye turşusu
1 Büyük kuru soğan
1 Kahve fincanı tereyağ veya zeytinyağı
Pul biber, karabiber, tuz, turşunun tuzu da olabileceğini göz ardı etmeyelim
Kararınca su

Yapılışı
Tereyağında, küçük küçük doğranan soğanlar yanmadan kavrulur.
Fasulye turşusu ilave edilip onunla da üç beş defa karıştırılarak kavrulur.
Bulguru ilave edilip onunlada bir iki kez karıştırılıp tuzu, karabiberi, pul biberi kararınca kaynamış suyu karıştırılıp, ateşi önce hızlıya getirilip kaynatılır, sonra ateşin ısısı düşürülerek hafif ateşte pişirilir.Afiyetle yenir.
Yahniler / Bayram Yahnisi

MALZEMELER
1 kilo iri kuşbaşı koyun eti
20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 demet dereotu

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun. Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın. Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz. Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz.



Kayıt: Sep 24, 2016
İletiler: 10

Durum: Çevirim Dışı
Tuttuğu Takım

Ruh Haliniz

Seviye:2
 
 
0 / 30
14 / 14
0 / 8

Kullanıcı bilgilerini göster Özel mesaj gönder E-Posta gönder
Başa dön
İletileri göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> Haberler ve Duyurular Saatler GMT +1 zaman dilimine göredir
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz


Etiketler : yoresel yemekler

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group & PNT Nuke



Web Sitemiz Php-Nuke'nin Geliştirilmiş Sürümü Olan PNT Nuke Kodlarına Sahiptir.Php-Nuke GPL Lisansı Altında Dağıtılan Ücretsiz Yazılımdır...


Tema Desing:Mavimsn.Com